Mindfulness (o atenció plena)

A la revista Redes nº 22 apareix un article de José Andrés Rodríguez on parlen de les meravelles de la meditació mindfulness. I què és la meditació mindfulness? La introducció de l’article ho explica prou bé:

“En silenci, amb les cames creuades y l’esquena recta, deixar passar qualsevol pensament, prendre consciència plena de la respiració”

Aquest seria un bon començament però, perquè hauríem de fer meditació mindfulness?
Doncs resulta que a part de ser una experiència espiritual i psicològica a més a més permet modelar el cervell.

Al Psychiatry Research 2010 va aparèixer un estudi fet a l’Hospital General de Massachusetts sobre els efectes de la meditació al cervell on demostraven l’eficàcia de la meditació mindfulness en la lluita contra la depressió, els trastorns d’ansietat, dolors crònics i d’altres mals com l’estrès.

L’article de Redes segueix explicant els canvis en la matèria gris del cervell (la que “conté” els cossos de les neurones), la meditació permet muscular àrees del cervell que sustenten funcions intel·lectuals com la memòria i l’aprenentatge i per si fos poc, contribueix en la regulació de les emocions. La meditació fa canviar el cervell, amb la qual cosa, aquests canvis, aquests beneficis psicològics i cognitius de la meditació es mantenen en el temps.

Anuncis

Comentaris

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s