Maldat animal?

Maldat Animal
Fernando Noailles Olivé és un “xiuxiuador” de cavalls
; els coneix, els estima i treballa amb ells. Del seu llibre Sentir en podem extreure grans claus per viure el present. Parla dels éssers humans, del nostre comportament, però, lògicament, també parla de cavalls. I és curiós com a vegades comença a parlar d’animals i acaba parlant d’homes i viceversa. Potser en el fons no som tan diferents. Us en deixo una mostra:

“Tots els comportaments instintius del cavall, produïts per la por a ser capturats, ferits o matats, són interpretats amb molta freqüència com a maldat, com si el cavall vingués a atacar-nos, enlloc d’entendre que s’està defensant de nosaltres.

Una cosa és atacar i l’altra molt diferent és defensar-se.

Pel que fa a la meva experiència, tots i cadascun dels cavalls difícils y rebels, després de ser desbravats i domats, han resultat ser els més llestos, intel·ligents, astuts i tenien la resta de qualitats mentals que els feien més aptes per a resoldre situacions, crear comandaments, reflexes condicionats, i observo que amb els humans passa, en molts casos, quelcom similar.

La maldat no és un sentiment propi d’un animal, no existeix un animal que sigui naturalment dolent; podrà ser més aspre en el seu tracte, més difícil, més desconfiat, però no ho fa amb el sentiment de maldat tal i com el coneix i el sent l’ésser humà: amb una clara intenció de fer mal a l’altre. Si alguna vegada veiem un animal veritablement dolent, et puc assegurar que aquesta maldat la va aprendre de l’home”.

Anuncis

Comentaris

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s