Reconfigurant del cervell

A BricoPsicologies hem començat a llegir un llibre que promet molt, El cerebro del niño (Alba Editorial), escrit per Daniel J. Siegel, professor de psiquiatria, i Tina Payne Bryson, psicoterapeuta i consultora de pares.

No explicarem de què va el llibre per què l’acabem de començar, però tot i acabant-lo de començar, ja hi hem trobat coses interessantíssimes.

En la introducció expliquen una mica com funciona el cervell (neurones, connexions…); el nostre cervell es va modelant i canviant físicament al llarg de tota la vida, no només en la infantesa, no no, i aquí està el tema.

Què modela el nostre cervell? Les experiències; les experiències creen noves connexions al cervell que fa que aquest es vagi reconfigurant constantment. Evidentment, hi ha una part genètica i natural que s’encarrega de l’arquitectura bàsica del desenvolupament d’aquest, com diuen Siegel i Bryson (2012).

I què vol dir això? Doncs que no som esclaus del nostre cervell d’acord amb el que ens va passar en el passat, en la nostra infantesa, si no que sempre som a temps de reconfigurar-lo per ser més sans, més feliços.

Com es fa això? Ara ja haurem de seguir amb la lectura…

Cerebro Del Niño
J. Siegel, D. i P. Bryson, T. (2012). El cerebro del niño. Barcelona: Alba Editorial.

Anuncis

2 thoughts on “Reconfigurant del cervell

  1. Gràcies Núria!
    Anirem explicant més coses d’aquest llibre, que realment promet molt, i encara que s’especialitza en els nens, la veritat és que la majoria de coses també es poden aplicar als adults 🙂

Comentaris

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s