El rostre que ens “mereixem”

Quines arrugues tenim o tindrem? Què diu el nostre rostre de com som?

Rostre Actitud

Teresa Baró, en la seva Gran guía del lenguaje no verbal, ens apunta que els experts en morfopsicologia* afirmen que hi ha un moment, al voltant dels 40 anys en què tenim la cara que ens mereixem. Baró expressa:

Sobre la base de l’herència genètica, hem anat modelant una fisonomia, reflex de la nostra manera de ser, de les actituds que predominen en la nostra vida i dels sentiments més freqüents.

Fàcil, les arrugues que tinguem o tindrem, són resultat del moviment que anem fent al llarg de la vida, dels nostres músculs de la cara; com més ens enfadem més arrugarem el front i l’entrecella i, per tant, més marcat ens quedarà amb el temps; com més riem més se’ns marcarà als extrems exteriors dels ulls, com més ens preocupem per les coses, com més plorem, com més… No es tracta de no deixar mostrar com ens sentim sinó de ser conscients de com ens prenem les coses que ens passen, com reaccionem i, en definitiva, quina actitud tenim davant la vida.

És inevitable que ens surtin arrugues (tot i que actualment  hi ha maneres de fer-les gairebé desaparèixer…), però nosaltres podem arribar a “decidir” quines arrugues volem que ens surtin més, les de preocupació? Les d’enfadat? Les de riure?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

*La morfologia estudia la suposada correlació entre les característiques morfològiques de la cara d’una persona i el seu perfil psicològic.

Anuncis

Comentaris

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s