La llum del sol

Llum Sol
El sol, i la llum solar sempre s’ha relacionat amb la vida, amb tot allò bo, en contraposició amb la foscor, les tenebres; per exemple, Siddhartha Gautama anomena “il·luminació” a aquell estat de comprensió profunda de la realitat, del coneixement i del món.

És ben sabut que molta gent experimenta, durant els mesos freds, quan la llum solar és més baixa i més dèbil, un decaïment anímic anomenat “depressió estacional“. Fins i tot la gent que treballa en llocs sense accés a llum natural i que, per tant, es passa tot el dia sense veure el cel, la llum, pot experimentar aquesta sensació de depressió.

Hi ha maneres de pal·liar-ne els efectes, sortir a passejar i estar-se fora de casa, aprofitant les hores de llum (encara que no hi hagi sol) sembla la més evident; també ajudarà mantenir una vida sana tan física com alimentària; intentar no anar a dormir molt tard i així llevar-se més d’hora farà que el nostre cos s’adapti millor a l’entorn i als cicles de llum-foscor i, d’aquesta manera, anar compassats.

Anuncis

Comentaris

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s