La paràbola de les prioritats

Parabola Prioritats
Un expert en gestió del temps, en una conferència, va presentar als assistents un pot de vidre i una pila de pedres de la mida del puny i els va dir “Quantes pedres caben dins el pot?”; mentre els assistents s’ho rumiaven ell va anar col·locant pedres dins el pot fins a emplenar-lo. Els va preguntar “Està ple el pot ara?”, tots els assistents van assentir.

Llavors, l’home va treure de sota la taula una galleda amb grava, en va agafar una mica i la va tirar dins el pot de vidre, sacsejant-lo, i les pedretes van entrar al pot pels espais que havien deixat les pedres més grans. L’expert va tornar a preguntar “Està ple?”, aquesta vegada els assistents van dubtar.

Tot seguit, l’home va treure una bosseta de sorra i la va abocar dins el pot de vidre, va preguntar “I ara?”, tots van exclamar “No!”.

Va agafar un got d’aigua i el va abocar dins el pot de vidre.  En acabat, l’expert va preguntar “Què acabo de demostrar?”, un dels assistents va respondre “Que és igual com de plena estigui la nostra agenda, si ho intentes, sempre pots fer que hi cabin més coses”.

“No!”, va respondre l’expert, “El que això us ensenya és que si no poses les pedres grans al principi, després ja no hi cabran. Quines són les pedres grans a la teva vida? La família, la parella, els amics, els somnis, la salut…? No oblidis posar-les primer; la resta, ja trobarà el seu lloc…”.

Comentaris

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s