L’aparença i el maquillatge

Aparença_maquillatge
Influeix el maquillatge a l’hora de jutjar les persones? 

Arnaud Aubert* investigador de la “sintaxi del maquillatge” comença a tenir les primeres respostes referents al tema que ens ocupa; el maquillatge pot fer variar l’opinió de la persona que ens observa, contribueix a jutjar-ne l’atractiu, la personalitat i, fins i tot, la moral.

Això no és nou, l’aparença física és important des de temps ancestrals perquè als nostres avantpassats hi depenia la seva supervivència, poder avaluar, només amb una mirada si el que tenien al davant era un amic o una amenaça.

Així doncs, el maquillatge pot influenciar en aquesta presa automàtica de decisió, pot contribuir a decantar la balança en una entrevista de feina cap a qualsevol de les dues bandes ja que, no parlem que el maquillatge millori la nostra imatge sinó que influeix en ella, podem anar excessivament maquillats per a la ocasió o massa poc cuidats, cal buscar-ne un terme mig.

Aubert explica que massa maquillatge perjudica la comunicació no verbal perquè cobreix faccions i expressions, però per altra banda, les taques o els granets distreuen l’interlocutor, que processa menys dades, i n’acaba fent una baixa avaluació general.

* Arnaud Aubert. Catedràtic del departament de Neurociència de la Universitat François-Rabelais
Extret de la revista SModa (25/01/2014) de María Ovelar

Anuncis

Comentaris

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s